• De Bogdan Hrusca
  • In Concursuri
  • Postat la 01 Noiembrie 2021

Activitate competiționala Planorism 2021

2021 a fost un an în care s-au reluat treptat evenimentele şi competiţiile aeronautice, după o pauză cauzată de pandemie.

Aeroclubul României a reprezentat România în acest an, prin Echipa României de Planorism distanţă care a fost prezezentă la două competiţii internaţionale.

Sezonul competițional a debutat cu Campionatul European de Planorism - Juniori, organizat în perioada 01.07-26.07.2021 la Pociunai, Lituania. Acolo, reprezentanții echipei de juniori, Tudor Ionuț și Simion Alin-Robert au obținut rezultate foarte bune la clasa Club cu planoarele Jantar Standard, fiind pentru prima dată la o competiție de acest nivel - locurile 15, respectiv 23. În cadrul acestei competiții, România a fost pe podium cu locurile 1 - Tudor Ionuț și 2 - Simion Alin-Robert, după prima probă.

De asemenea Franța, a găzduit în acest an la Montluçon-Guéret Campionatul Mondial de Planorism, organizat în perioada 28.07-24.08.2021. Echipa României de Planorism Distanță s-a prezentat la această competiție cu sportivii Scarlat Norbert-Alin și Pop Victor-Alex, la clasa Standard, la bordul a două din cele trei planoare Discus 2a aflate în flota Aeroclubului României. La această competiție, echipa s-a aflat pe podim la două probe, cu o medalie de bronz și una de aur. În clasamentul final, sportivii au ocupat locurile 5 - Scarlat Norbert-Alin și 25 - Pop Victor-Alex.

Pentru a veni în sprijinul Echipei României de Planorism Distanță, Aeroclubul României a adăugat în acest an la flota sa numeroasă de planoare încă două planoare de performanță - LS-4, ce vor fi pilotate cu deosebita măiestrie demonstrată deja de piloții noștri în cadrul competițiilor internaționale de Juniori, la clasele Club.

Datorită numeroaselor participări și rezultate obținute la competițiile internaționale, Aeroclubul României duce mai departe renumele țării în cadrul activităților sportive aeronautice, din 1920 până în prezent.


08 Ianuarie 2019

Anunturi Angajare Aeroclubul Romaniei

De CAMO | In Concursuri

Aeroclubul Romaniei cu sediul in Bucuresti, organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante - personal contractual - in data de 23.01.2019...

16 Ianuarie 2019

Rezultate selecţie dosare

De Resurse Umane | In Concursuri

Rezultate selectie dosare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante ce se desfăşoara în perioada 16.01 - 01.02.2019


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.