• De Bogdan Hrusca
  • In Concursuri
  • Postat la 08 Noiembrie 2021

Activitate competitionala ULM 2021

Anul 2021 a reprezentat, atât pentru Aeroclubul României cât și pentru restul lumii, un an de tranziție către o posibilă nouă normalitate. Activitatea competițională a fost reluată în stil clasic, iar piloții au putut concura cot la cot pe aceeași pistă. Revenind cu forțe noi după o vacanță mai mult sau mai puțin dorită, aceștia au dat tot ce au avut mai bun pentru ca în final cupa campionatului să aibă gravat numele concurentului care a râvnit-o cel mai mult.

Astfel, avem plăcerea de a vă prezenta câteva dintre evenimentele care au marcat acest an și care ne-au redat dorința si plăcerea de a zbura tot mai sus și tot mai departe.

Aeroclubul Teritorial "Aurel Vlaicu" București a deschis anul acesta seria competițiilor, pe data de 31 Iulie, prin susținerea Cupei “Mihai Dobre Țone” de precizie a aterizării, la care au participat 16 membrii ai lotului județean. Ulterior, aerodromul a fost închis pentru modernizarea suprafețelor de mișcare, iar întreaga activitate a fost redistribuită temporar către alte Aerocluburi Teritoriale.

Podiumul a fost ocupat în acest an de către următorii:

Locul I:   Titea Dragoș

Locul II:  Scafetta Ioana

Locul III: Despescu Eduard

Competiția creată în memoria regretatului nostru coleg Mihai Dobre Țone a fost o reușită și în acest an, adunând un număr considerabil de participanți, mulți dintre aceștia obținand punctajul maxim.

În paralel cu concursul desfășurat la București s-a susținut Cupa “D. Stoicescu” la Aeroclubul Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" Ploiești, un concurs de precizie a aterizării, ajunsă la ediția a 2-a.

Podiumul a fost ocupat în acest an de către următorii:

Locul I:   Cazacu Mihnea Vlad

Locul II:  Cristea Ionuț Alin

Locul III: Comșa Daniel Alexandru

Acestor competiții a urmat în cadrul Aeroclubului Teritorial "Octavian Ulici" Caransebeș un alt concurs de precizie a aterizării. Piloții din Lotul Județean s-au străduit să aterizeze cu aeronava Ikarus C42B, YR-5208 cât mai aproape de centrul careului. Mulți dintre aceștia au reușit performanțe remarcabile. Vremea a fost de partea concurenților, astfel competiția desfășurandu-se în condiții optime.

Campionatul Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate Clasa Avion s-a desfășurat în perioada 22-25 septembrie la Aeroclubul Teritorial „Iosif Șilimon" Brașov, Aerodromul Ghimbav. Acesta a constat în probe de navigație și de aterizare la punct fix, desfașurate conform regulamentului FAI. In premieră, anul acesta concurenții au avut o nouă provocare și anume aterizarea la punct fix cu motorul redus și oprirea în careu. Un număr de 15 echipaje din întreaga țară au participat, făcând din aceasta cea mai numeroasă și importantă competiție a anului.

Podiumul a fost ocupat în acest an de către următorii:

Locul I:   Dascalu Alexandru & Griguță Andreea, AT București

Locul II:  Cristea Alin & Grădinaru Teodora, AT Ploiești

Locul III: Pop Cosmin & Marcu Mihai, AT Sibiu

Aflată la prima ediție, ‘Cupa Aradului’, de asemenea un concurs de aterizare la punct fix s-a încheiat cu succes la data de 17 octombrie, dupa o competiție strânsă. Condițiile meteo favorabile, oamenii minunați și aeronavele bine pregătite au contribuit la buna desfășurare a probelor, ducând în final la numeroase aterizări aproape de perfecțiune. Pe lângă rezultate, participanții au acumulat experiență dar și multe amintiri plăcute.

Podiumul a fost ocupat în acest an de către următorii:

Locul I:   Raul Filea

Locul II:  Ciprian Anti

Locul III: Colto Lavinia 

Una dintre ultimele cupe ale acestui an este reprezentată de Cupa "Hermann Oberth" Sibiu, încheiată la data de 24 octombrie. Proba de aterizare la punct fix a adunat un numar de 15 participanți, fie individuali, fie aparținând unui echipaj, care au concurat pentru obținerea unui loc pe podium la una dintre cele 3 categorii. Astfel, podiumul a fost ocupat în acest an de către următorii:

Clasament individual – 100 ore:

Locul I:   Trocan Sebastian

Locul II:  Diaconu Raul

Locul III: Ignat Beatrice 

Clasament individual + 100 ore:

Locul I:   Ciovică Radu

Locul II:  Pop Cosmin

Locul III: Băncioiu Iosif

Clasament echipaje:

Locul I:   Ciovică Radu & Diaconu Raul

Locul II:  Arabshahi Sam & Trocan Sebastian

Locul III: Pop Cosmin & Băncioiu Iosif

În cele din urmă, în această perioadă se desfășoară Cupa ‘’G.V. Bibescu’’, aflată la cea de-a doua ediție, un concurs de navigație conform cerințelor și reglementărilor FAI. Concurenții pot participa din orice colț al țării, respectiv din Aerocluburile Teritoriale de care aparțin. Probele sunt înregistrate și trimise ulterior pentru a fi analizate și punctate. Clasamentul final va fi publicat până la data de 25 noiembrie.

În încheierea acestui sezon competițional dorim să felicităm toți participanții pentru rezultatele care continuă să ne impresioneze și pentru dedicarea de care au dat dovadă și în acest an. Menționăm că toate competițiile s-au desfășurat cu stricta respectare a tuturor măsurilor de prevenție a răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

Asteptăm cu nerăbdare următorul sezon de desfășurare a campionatelor cu speranța că ne vom putea întâlni în număr din ce în ce mai mare pentru a ne bucura de atmosfera competițiilor!

 

08 Ianuarie 2019

Anunturi Angajare Aeroclubul Romaniei

De CAMO | In Concursuri

Aeroclubul Romaniei cu sediul in Bucuresti, organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante - personal contractual - in data de 23.01.2019...

16 Ianuarie 2019

Rezultate selecţie dosare

De Resurse Umane | In Concursuri

Rezultate selectie dosare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante ce se desfăşoara în perioada 16.01 - 01.02.2019


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.