• De Bogdan Hrusca
  • In Stiri
  • Postat la 19 Noiembrie 2019

Cupa “Aurel Vlaicu” - ediția 2019

În perioada 15-17 noiembrie 2019, la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București, s-a desfășurat Cupa “Aurel Vlaicu” - precizia aterizării cu planorul. Deși condițiile meteo au fost destul de dificile, competiția de anul acesta a avut parte de un număr record de participanți, respectiv 36 de piloți planoriști, membri ai loturilor județene ale aerocluburilor teritoriale din țară, ce au însumat peste 80 de aterizări într-o singură zi.
Aterizarea de precizie cu planorul presupune aterizarea în interiorul unui careu trasat pe pistă, cu o lungime de 70 m și o lățime de 15 m. Careul este împărțit în 4 secțiuni. Prima secțiune a careului reprezintă cel mai mare punctaj, 100 de puncte, având totodată și cea mai mică lungime, 10 m. Urmează apoi secțiunile de 75, 50 și 25 de puncte, ultima având lungimea de 25 m.
Aterizările se efectuează corect, pe trenul principal și pe bechie (roata de coadă), fiind punctate în funcție de secțiunea din careu în care planorul are ambele roți pe sol. Orice contact cu solul înainte sau după careu se notează cu 0 puncte.
Acest tip de competiție reprezintă o provocare atât pentru piloții cu o experiență relativ mică de zbor, cât și pentru cei mai avansați. Deoarece zborul cu planorul se află în strânsă legătură cu condițiile meteorologice, pilotul trebuie să-și adapteze zborul în funcție de mai mulți factori, ceea ce poate face ca fiecare zbor să fie diferit. Cupa “Aurel Vlaicu” este structurată în două clase - “SPER SĂ NIMERESC CAREUL”, unde experiența maximă de zbor trebuie să fie sub 100 de ore, respectiv “HAI CĂ POT”, pentru piloții cu peste 100 de ore.

Podiumul a fost completat astfel:

“SPER SĂ NIMERESC CAREUL”

Locul 1 - Macovei Lucian Florin / AT București

Locul 2 - Sandu George Ionut / AT Iași

Locul 3 - Prodan Maria Cristina / AT București

“HAI CĂ POT”

Locul 1 - Caval Mihai Valentin / AT Ploiești

Locul 2 - Cocoș Adriana / AT București

Locul 3 - Popa Costel / AT Brașov

Ne bucură prezența tot mai numeroasă la toate concursurile, cupele și campionatele naționale organizate, dar și cifrele tot mai bune, indiferent că ne referim la planorism, aeronave ultraușoare motorizate, avion sau parașutism.
Cu siguranța activitatea pe care Aeroclubul României o desfășoară în ultima perioadă, dar și rezultatele pe care le avem, vor atrage cât mai mulți tineri la zbor.

Felicitări participanților!


DSC_0113.JPG

19 Noiembrie 2019

Cupa “Aurel Vlaicu” - ediția 2019

De Bogdan Hrusca | In Stiri

În perioada 15-17 noiembrie 2019, la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” București, s-a desfășurat Cupa “Aurel Vlaicu” - precizia aterizării cu pl...

1.jpg

19 Noiembrie 2019

CAMPIONATUL NAŢIONAL și CUPA ROMÂNIEI - PRECIZIA ATERIZĂRII - 2019

De Bogdan Hrusca | In Stiri

În perioada 19.10.2019-24.10.2019, Aeroclubul României a organizat competiția duală anuală compusă din Campionatul Național și Cupa României - prec...


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.